Lezing over de invloed van je familiesysteem

Een lezing over het maatschappelijk belang van gezonde familiesystemen en over de relaties binnen een gezin.

Hoe zou de wereld eruit zien als we allemaal opgroeien in fijne en stabiele families?

Het familiesysteem is het fundament van ons bestaan! De bodem waar we onze zaadjes in planten, letterlijk in de baarmoeder. Het wordt tijd dat daar bewuster mee omgaan.   

Over het politieke of schoolsysteem weten we alles. Iedere ouder kan je vertellen wat hij daarvan nodig heeft en hoe het beter kan. Wanneer je iemand vraagt naar zijn familiegeschiedenis, houdt de kennis vaak op bij zijn ouders. Terwijl de geschiedenis van je familie invloed heeft op jouw leven nu.

Lezing over de invloed van je familiesysteem

Invloed in je familiesysteem

Wat betreft invloed kan je wel 7 generaties terug gaan.  

Daarbij leven we in een tijd waarin  veel onverwerkte emoties (generationeel trauma) naar boven komen. Veel ouders en kinderen (jongeren) lopen vast en de getallen liegen er niet om. Ruim 1,2 miljoen mensen slikt antidepressiva en ruim 49% van de mensen heeft te maken gehad met huiselijk geweld. Het zijn de excessen die gerapporteerd worden, maar we lopen minstens zoveel schade op door ouders met onverwerkte pijn.   

Er is een bekend Engels gezegde: “hurt people, hurt people. Dus beschadigde mensen, beschadigen anderen of zichzelf. Zo geef je pijn door en kan het generaties lang in de familie blijven of het zorgt voor verwijdering.

Click to play

Lezing Details

  • Duur: vanaf een half uur 
  • De lezing gaat over het maatschappelijk belang van gezonde familiesystemen en over de relaties binnen een gezin. Hoe pijn en verdriet in de weg kan zitten en hoe kinderen dat laten zien in gedrag. Wat je als ouder kan doen om het te veranderen. En voor iedereen die worstelt, dat er altijd licht is aan het einde van de tunnel.

Persoonlijke verhalen

Aan de hand van persoonlijke verhalen als moeder, neem ik je mee en deel de kennis vanuit mijn opleidingen en jarenlange ervaring met familie opstellingen. Een lezing vol diepgang, inzicht en handvatten, maar ook ruimte voor een lach.    

Neem vrijblijvend contact op als je interesse hebt en meer wil weten over deze lezing voor jouw organisatie, groep of event.

Review lezing (Sonja)

  • De lezing kwam echt binnen bij mij, raakte me diep. Marielle kan fantastisch spreken. Je wordt meegenomen in haar verhaal, waardoor je als publiek achterover mag leunen. Ze kan heel goed helder dingen uitleggen, met zoveel vertrouwen. Er staat echt een expert op het podium, je voelt aan alles dat er een bak kennis en ervaring staat. Ik kan deze lezing aan iedereen aanraden die meer wil weten over de invloed van het familiesysteem.

Boek een kennismakingsgesprek

Vertel hoe je heet en geef me je e-mailadres, dan neem ik contact met je op voor een kennismakingsafspraak van een half uur.

Volledige naam
E-mailadres
0 of 350