Over Marielle

Onze zoon werd op mijn borst gelegd, maar er kwam geen roze wolk. Voor ons beide niet. Hij sliep slecht, huilde veel en was niet ontspannen. Het was allesbehalve een zorgeloze start.
Ik vroeg advies aan de huisarts, consultatiebureau en andere moeders, maar niets hielp echt. Na twee weken zoeken vroeg ik een ‘helderziende’ vriend van mijn ouders om hulp. Misschien dat hij iets zag. Wat hij kon vertellen hielp ons om beter te begrijpen waar onze zoon last van had. Zo konden wij betere keuzes maken en werd hij steeds meer ontspannen.
Zo is mijn hele moederschap is eigenlijk gegaan. Ik wilde altijd de onderliggende (werkelijke) oorzaak weten en oplossen. Soms is dat energetisch, maar soms ook praktisch. Door deze twee te combineren vond ik mijn eigen weg in het moeder zijn. 

Coach voor moeders - wortels
coach voor moeders, gezicht in zon

Onze missie

Voordat mijn man en ik ons klaar voelden voor kinderen maakten wij de keuze om het helemaal anders te gaan doen. We komen beide namelijk uit een familie die niet ideaal was. Onze beide vaders hadden een alcohol probleem (ze zijn inmiddels overleden) en onze moeders moesten het gezin draaien. Dus toen we klaar waren voor een gezin deden we dat met een missie:

“Wij gaan de goede tak oprichten!”

Little did we know…!

Waar ik dacht het meeste van mijn jeugd verwerkt te hebben, kwam ik mijzelf als moeder behoorlijk tegen.

Inmiddels was ook onze dochter geboren en ik was op. Door vaste structuren en patronen hield ik me staande. Ik was koningin lijstjes en planning, maar alles behalve ontspannen en rustig. De energie van alle emoties die ik nog steeds had weg gestopt werden teveel en maakten dat ik (te) vaak een kort lontje had. Wanneer er bv een beker drinken omviel, moest ik mijn best doen om niet uit te vallen. 

Ik moest andere keuzes gaan maken...

Voor mij was dat om mijzelf en ons gezin op een te zetten. Dat betekende ook dat mijn rol in mijn ouderlijk gezin veranderde. Waar ik eerst altijd tijd en ruimte had, ging dat nu niet meer en dat gaf wrijving. Hoe pijnlijk ik dat ook vond, onze kinderen waren mijn grootste drijfveer. Ik wilde de beste moeder zijn die ik in me had.

Ik ging weer te rade bij de ‘helderziende’ vriend van mijn ouders en zijn vrouw. Door veel te praten en schrijven verwerkte ik alles wat ik had weggestopt. Ik leerde mijn wensen en grenzen aangeven en kwam zo steeds dichter bij mijn gevoel. Ik werd steeds meer ontspannen en dat zag ik terug in onze kinderen. Na ieder inzicht of verwerking, pakten zij (bijna direct) de blokken of stiften en gingen ze spelen. Zo bleven zij mijn grootste drijfveer.

Nou ging ik er toen vanuit dat alles vanzelf zou gaan als ik mijn verdriet had opgelost, maar zo werkt het niet. Van overleven naar leven is een proces van opruimen én opbouwen. Het was tijd om mijzelf verder te ontdekken en ik deed dat door de opleiding voor familiesystemen.


Ik vond het geweldig! 

Ik vond het geweldig! Zoveel als ik leerde over familierelaties en mijzelf. Elk inzicht paste ik gelijk toe en zo groeide ik niet alleen zelf, maar ook als moeder.

Na jaren van familieopstellingen gedaan te hebben wilde ik me verder ontwikkelen in mijn intuïtie. Die was mee ontwikkeld en steeds sterker geworden. 

Ik volgde programma’s voor spirituele ontwikkeling en leerde hoe ik de energie in een systeem kan helen. Achteraf gezien deed ik dat al onbewust en op kleine schaal, maar nu leerde ik er bewust mee werken en dat vind ik nog steeds magisch.

Ik had nooit kunnen bedenken dat het moederschap een eerste klas ticket naar mijn ware zelf zou worden. Wat het heeft betekend voor onze kinderen en hoe ik nu andere moeders kan helpen. Vanuit de kennis van mijn eigen ervaringen en opleidingen, op praktisch en energetisch niveau zodat zij ook meer rust en (zelf)vertrouwen kunnen ervaren.

coach voor moeders, gezin

coach voor moeders, lezing bloemen
coach voor moeders, lezing bezield

Boek een kennismakingsgesprek

Vertel hoe je heet en geef me je e-mailadres, dan neem ik contact met je op voor een kennismakingsafspraak van een half uur.

Volledige naam
E-mailadres
0 of 350