Eerst opruimen

door Marielle Bremer-Jansen  - maart 30, 2024

Invloed van je opvoeding

Wie je vandaag bent wordt voor een groot deel bepaald door hoe je als kind bent opgegroeid. Ik help je blokkades van angst, verdriet, pijn en negatieve overtuigingen te helen en los te laten.

Je jeugd heeft verreweg de grootste invloed op hoe jij je ontwikkelt. Was je bijvoorbeeld goed zoals je was of moest je aan een plaatje voldoen? Was er ruimte voor jouw emoties of voelde jij je juist verantwoordelijk voor je ouders? Was er veel ruzie en spanning of ben je vroeg een van je ouders verloren? Het zijn allemaal omstandigheden waardoor je je moet aanpassen en niet vrij kan opgroeien.

Om er goed mee om te kunnen gaan ontwikkel je aangepast gedrag, overlevingsmechanisme of coping strategie.

Door de emoties onder dit gedrag op te ruimen, krijgt jouw ware zelf weer ruimte en wordt zichtbaar. De rust en het vertrouwen die in jezelf ontstaat zal je ook terug zien in de relatie met je kind.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk moeders te helpen een betere relatie met hun kind op te bouwen, juist door goed voor zichzelf te zorgen. Als moeder heb je een grote (de grootste?) impact op het leven van je kind en daarin neem je ook de relatie met je eigen moeder mee. Ik kijk graag met je mee en begeleid je om het kind in jou te helpen en van daaruit de relatie met je kind te verbeteren.

Misschien ben je hierin ook geïnteresseerd