Vader – Dochter relatie

door Marielle Bremer-Jansen  - september 4, 2022

De relatie die je als vrouw met mannen hebt is voor een groot deel beรฏnvloed door de relatie met je vader in je jeugd. Was je vader dominant en veel afwezig of was hij meer gemoedelijk en geรฏnteresseerd? Dit heeft allemaal invloed op hoe je tegen mannen aankijkt, hoe jij je opstelt in een relatie met hen en wat je van ze verlangt, of juist niet.

๐‰๐ž ๐ฏ๐š๐๐ž๐ซ ๐ข๐ฌ ๐ฃ๐จ๐ฎ๐ฐ ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ๐›๐ž๐ž๐ฅ๐ ๐ฏ๐š๐ง ๐ž๐ž๐ง ๐ฆ๐š๐ง, ๐ก๐จ๐ž ๐ก๐ข๐ฃ ๐๐š๐ญ ๐ฅ๐š๐š๐ญ ๐ณ๐ข๐ž๐ง ๐ข๐ฌ ๐›๐ž๐ฉ๐š๐ฅ๐ž๐ง๐ ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ฃ๐จ๐ฎ๐ฐ ๐ฏ๐ž๐ซ๐ก๐จ๐ฎ๐๐ข๐ง๐  ๐๐š๐š๐ซ๐ฆ๐ž๐ž.

Het bepaalt hoe jij omgaat met mannen. Vaak doe je dit op dezelfde manier als in de band met je vader รณf juist het tegenovergestelde. Wat er scheef zat probeer je onbewust op te lossen รณf op afstand te houden in je relaties met mannen.

Jouw relatie met mannen onderscheiden we voor de helderheid in drie hoofdlijnen.

โ€ขJe zoekt de aandacht die je van je vader miste bij andere mannen. Je doet je best om leuk, lief, knap, slim te zijn om zo verbinding te krijgen en gezien te worden. Zo probeer je de leegte en het gemis op te vullen.

โ€ขJe creรซert afstand. Naar je vader รฉn in een relatie. Je vader wees je af of vond je nooit goed genoeg en om dit nooit meer te ervaren zet je een muur om de pijn. Je houdt de man onbewust op afstand.

โ€ขJe bekijkt het gemis en de pijn vanuit je hoofd. Door met begrip te kijken naar zijn gedrag verzacht je de pijn. Je zet je diepere verlangen opzij en benadert een relatie met een man meer verstandelijk.

Welke manier je ook kiest, je doet jezelf altijd te kort. Je stopt je verdriet weg, maar het gemis en de pijn blijven aanwezig. Wat je verlangt van je vader, vind je niet bij een andere man. Een muur om je hart zorgt ervoor dat de liefde je niet kan bereiken en verdriet kan je niet rationeel benaderen. Dat zijn twee verschillende golflengtes.

๐–๐š๐ญ ๐ค๐ฎ๐ง ๐ฃ๐ž ๐๐จ๐ž๐ง?

๐–๐จ๐ซ๐ ๐ฃ๐ž ๐›๐ž๐ฐ๐ฎ๐ฌ๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐ฐ๐š๐ญ ๐ฃ๐ž ๐ก๐ž๐›๐ญ ๐ ๐ž๐ฆ๐ข๐ฌ๐ญ, ๐ฐ๐š๐š๐ซ ๐ฃ๐ž ๐ง๐š๐š๐ซ ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฅ๐š๐ง๐ ๐๐ž ๐š๐ฅ๐ฌ ๐ค๐ข๐ง๐ ๐ž๐ง ๐ฆ๐ข๐ฌ๐ฌ๐œ๐ก๐ข๐ž๐ง ๐ง๐จ๐  ๐ฌ๐ญ๐ž๐ž๐๐ฌ ๐ง๐š๐š๐ซ ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฅ๐š๐ง๐ ๐ญ.

Ruimte geven aan je eigen gemis kan moeilijk zijn, je wil je vader niet kwetsen of afwijzen. Dat hoeft ook niet. Met begrip kijken naar zijn รฉn jouw gedrag is het enige wat je hoeft te doen. Compassie voor jezelf kan bestaan naast compassie voor je vader. Het een sluit het ander niet uit.

๐‡๐ž๐ž๐ฅ ๐ฃ๐ž ๐ฉ๐ข๐ฃ๐ง. ๐–๐ž๐ ๐ฌ๐ญ๐จ๐ฉ๐ฉ๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐ฉ๐ข๐ฃ๐ง ๐ž๐ง ๐ฏ๐ž๐ซ๐๐ซ๐ข๐ž๐ญ ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค๐ญ ๐ฆ๐š๐š๐ซ ๐ญ๐ข๐ฃ๐๐ž๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค ๐ž๐ง ๐›๐ฅ๐จ๐ค๐ค๐ž๐ž๐ซ๐ญ ๐ฆ๐ข๐ฌ๐ฌ๐œ๐ก๐ข๐ž๐ง ๐ฐ๐ž๐ฅ ๐๐ž ๐ฅ๐ข๐ž๐Ÿ๐๐ž ๐ฏ๐š๐ง ๐ฃ๐ž ๐ฅ๐ž๐ฏ๐ž๐ง.

Je pijn zorgt ervoor dat je kiest voor mannen die dรกรกr bij passen in plaats van dat de ander past bij wie je bent als je hart vrij zou zijn.

๐•๐ž๐ซ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐ฃ๐ž ๐ฉ๐š๐ญ๐ซ๐จ๐จ๐ง, ๐ก๐ž๐ญ ๐ก๐จ๐ฎ๐๐ญ ๐ฃ๐ž ๐ ๐ž๐ฏ๐š๐ง๐ ๐ž๐ง ๐ข๐ง ๐ข๐ž๐ญ๐ฌ ๐ฐ๐š๐ญ ๐ฃ๐ž ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐ฐ๐ข๐ฅ๐ญ.

Stop met zoeken van de liefde van je vader bij andere mannen. Je relaties met hen zullen verbeteren. Meer gelijkwaardig worden. Met balans in zorg voor jezelf en de ander, in steun geven en ontvangen.

Be-Your-Own. Maak je hart vrij van verdriet en pijn. Ervaar hoe je kan geven en ontvangen zonder ruis op de lijn. Vrij van obstakels. Dat gun ik alle dochters en vaders.

๐™ˆ๐™ค๐™š๐™™๐™š๐™ง - ๐™•๐™ค๐™ค๐™ฃ ๐™ง๐™š๐™ก๐™–๐™ฉ๐™ž๐™š

Het is mijn missie om zoveel mogelijk moeders te helpen een betere relatie met hun kind op te bouwen, juist door goed voor zichzelf te zorgen. Als moeder heb je een grote (de grootste?) impact op het leven van je kind en daarin neem je ook de relatie met je eigen moeder mee. Ik kijk graag met je mee en begeleid je om het kind in jou te helpen en van daaruit de relatie met je kind te verbeteren.

Misschien ben je hierin ook geรฏnteresseerd