Energetisch kijken

door Marielle Bremer-Jansen  - maart 19, 2024

ENERGETISCH KIJKEN

Wanneer ik energetisch ga kijken stem ik af op jouw energie en zie waar de blokkade of oorsprong zit van dat waar je tegenaan loopt. Of de energie van jou zelf is, of de oorsprong in je eigen lijn zit of in je familielijn en zie wat er nodig is om te helen en verder te ontwikkelen.

Alles is energie. Alles wat je bij je draagt aan ervaringen, verdriet, overtuigingen, gedachten, schuld, schaamte, angst draag je bij je in de vorm van energie.

Deze energie gaat niet vanzelf weg en is altijd latent aanwezig. Je kan het ver weg stoppen, maar wanneer je er tegenaan stoot, net als bij een blauwe plek, wordt je het weer gewaar. Al is dat met energie wanneer je iemand tegenkomt die hetzelfde gevoel oproept door bepaald gedrag of woorden, waar je dan boos of geïrriteerd van wordt of gekwetst.

Of de energie van een overtuiging (ik moet groot en sterk zijn) of gedachte (dat lukt mij toch niet of dat is voor mij niet weg gelegd) die zorgt dat je iedere keer in een zelfde soort situatie terecht komt of ervoor zorgt dat het niet lukt om je leven op een fijne manier op te bouwen.

Met de energie die je bij je draagt stoot je af en trek je aan wat er bij past. Daarom is het ook zo belangrijk om alle facetten van jezelf te helen en te ontwikkelen. Emotioneel, lichamelijk, mentaal, energetisch.

Op wilskracht kan je heel ver komen, maar blijft de ontwikkeling van je gevoel achter. Bovendien is je ‘hoofd’ veel beperkter dan je intuïtie. Fysieke ontwikkeling brengt ook veel, maar helen van buitenaf lost de oorzaak niet op als deze van binnenuit komt en heel je alleen emotioneel dan weet je nog niet perse hoe je stappen in groei moet zetten.

Wanneer je daarbij ook je energie heelt en opschoont maak je de weg makkelijker, heb je een groter en breder inzicht en kom je bij de werkelijke oorsprong.

HEALING

Bij een healing wordt je energie(lichaam) hersteld. Dit doe ik samen met mijn hoofdgids. De energie die niet van jou is kan terug naar waar het vandaan kwam, invloeden en karma kunnen opgelost en de blauwe plekken geheeld.

Je kan zover helen en groeien totdat een beladen ervaring neutraal wordt waar de ballast van af is en de wijsheid van over blijft. Echter alles in lijn met jouw hoogste levenspad. Je bent hier om te ervaren en je te ontwikkelen, dat kan je niet zomaar weghalen. Bovendien krijg je dan gewoon weer nieuwe ervaringen als oefening. Onnodige ballast kan wel worden weggehaald en aangevuld met zuivere energie.

Op die manier is het makkelijker om bij je eigen kracht komen, jezelf te herkennen en worden stappen zetten makkelijker.

Wanneer het om iets gaat wat van de familielijn is kan de heling ook daar plaats vinden. De generaties achter ons hebben hier net zo behoefte aan. Op deze manier ontstaat er meer rust in het hele systeem en kunnen schadelijke patronen, invloeden en karma worden opgelost zodat er een gezondere familielijn ontstaat voor de toekomstige generaties. Een familielijn waarin ieder zich op een fijne manier kan ontwikkelen en zichzelf kan zijn.

Heel je een deel van jezelf – Heel je een deel van het systeem

Heel je een deel van het systeem – Heel je een deel van jezelf

We zijn allemaal onderdeel.

Korte uitleg van familiesystemen

Het is mijn missie om zoveel mogelijk moeders te helpen een betere relatie met hun kind op te bouwen, juist door goed voor zichzelf te zorgen. Als moeder heb je een grote (de grootste?) impact op het leven van je kind en daarin neem je ook de relatie met je eigen moeder mee. Ik kijk graag met je mee en begeleid je om het kind in jou te helpen en van daaruit de relatie met je kind te verbeteren.

Misschien ben je hierin ook geïnteresseerd